Solomon Islands

View listings

solomon-islands.realigro.se är den första världstäckande sökmotorn för fastigheter där du kan slå upp annonser för bostäder till salu i Solomon Islands

Fastigheter till salu på Salomonöarna

Salomonöarna är en nation som består av hundratals öar i södra Stilla havet. Många webbplatser är kopplade till andra världskriget. Guadalcanal är en provins och en av skärgårdens största öar: här är monumentet tillägnad amerikanska soldater som dog i kriget. Guadalcanal rymmer också landets huvudstad Honiara.

Om du vill flytta och köpa en fastighet till salu på Salomonöarna måste du tänka på att den består av 992 öar, Salomonöarna är den tredje största skärgården i södra Stilla havet. Salomonöarna ligger nordost om Australien. Huvudstaden i Honiara ligger i Guadalcanal, den största ön, med över 30 000 invånare. De andra huvudstäderna är Gizo, Auki och Kirakira. Landet är ett brittiskt Commonwealth.

 

Det är inte lätt att hitta en fastighet till salu på Salomonöarna eftersom mer än 90% av öborna är etniska grupper i Melanesien, men det var en intensiv och bitter rivalitet mellan Isatabus i Guadalcanal och migranterna som kom från grannön. Striderna bröt ut 1998 men 2000 ingrep Australien för att återställa lag och ordning.

 

Konflikten på jorden är den främsta orsaken till oro i samhället. Jorden är ett viktigt problem och en integrerad del av Salomons öbor. Öborna är ovilliga att tillhandahålla mark för icke-traditionella ekonomiska åtaganden, och detta har lett till fortsatta tvister om markägande. En av de viktigaste funktionerna i Solomon Islands kultur är att dess folk har en stark koppling till sitt land.

 

Om du vill köpa en fastighet till salu på Salomonöarna ägs cirka 95% av marken på Salomonöarna av ursprungsbefolkningar, klaner eller släkter. Dessa kommunala markar kan hyras med regeringen som agenter. Villkoren för hyresavtalet kan nå upp till 75 år för privat kommersiellt bruk. Men detta garanterar inte att en hyresrätt lätt uppnås. Konfliktkrav på samma tomt uppstår ofta och kan leda till tvister, sakta ner affärsprocessen och öka kostnaderna.

Medan det finns många ställen att tänka på när man planerar att flytta till och leta efter en fastighet till salu på Salomonöarna, är några av topparna att överväga att vara Uepi, Ghizo Island eller Honiara. Uepi och Ghizo är lite turist men inte extremt överfulla. Haniara är inte ett turistområde, även om det har en mycket stor befolkning på cirka 57 000 personer. Som en stad med den största befolkningen på Salomonöarna är det också en pittoresk stad där människor är tysta och tenderar att hålla sig själva. Det kan ta lite tid att vänja sig vid lugnet i området, men om du föredrar att hålla dig borta från det traditionella livet kommer du troligtvis att hitta det en perfekt plats att bo och köpa en fastighet till salu på Salomonöarna. Uepi är perfekt för dem som älskar dykning eftersom det har en vacker naturlig lagun och ön Ghizo är en mycket vacker ö. Det är den näst största av Salomonöarna.

2005-2021 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Inställningar

    För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

    Ställ nu Visa inte igen
BB